Blog: Werken bij Nooteboom:
5 tips voor je cv

Werken bij Nooteboom
5 tips voor je cv

Ben jij op zoek naar jouw droombaan? Misschien is werken bij Nooteboom wel precies de kans die jij zoekt! Van engineering vacatures en banen in de werktuigbouwkunde tot monteur vacatures en banen als reparatie monteur: bij ons vind je zeker de baan die bij jou past. Een sollicitatie brengt natuurlijk veel onzekerheid met zich mee. Want hoe ga je in gesprek met je (misschien wel) toekomstige werkgever? Hoe laat je jouw persoonlijkheid het beste naar voren komen? En hoe introduceer je jezelf tijdens een sollicitatiegesprek? Dit zijn allemaal veelgestelde vragen rondom het sollicitatieproces. Je moet echter bij het begin beginnen: een goed cv. In deze blog geven we je 5 tips voor op je professionele cv. Zo zorg je ervoor dat jouw cv eruit springt als je wil werken bij de Koninklijke Nooteboom groep!

Onderscheidend vermogen

Een van de belangrijkste onderdelen van een cv is om je te onderscheiden van je concurrentie. Er reageren misschien wel tientallen geïnteresseerden op de vacatures waar jij je oog op hebt laten vallen. Laat in jouw cv dus duidelijk naar voren komen waarom jij anders bent dan al die anderen. Heb je bijvoorbeeld een interessante hobby, een uniek talent of kun jij op je cv laten zien dat je veel ervaring hebt in jouw vakgebied? Schrijf dat op!

Neem je vrijwilligerswerk mee op jouw cv

Over ervaring gesproken: wees niet bang om duidelijk te maken hoeveel ervaring je hebt! Dit hoeft zeker niet alleen professionele ervaring te zijn. Doe je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk? Dat is natuurlijk ook enorm waardevol! Zeker als je wil werken bij Nooteboom. Wij zijn namelijk een familiebedrijf vol ambitieuze medewerkers. En ambitie buiten je baan zegt veel over jouw persoonlijkheid!

Zorg voor een overzichtelijke indeling

Hoewel jij natuurlijk de beste kandidaat voor deze functie bent, moet je natuurlijk niet vergeten dat er ook andere sollicitanten zijn. Het zou goed kunnen dat de recruiter tientallen cv’s moet doorwerken. Als de lay-out van jouw cv niet overzichtelijk is, kan het zijn dat hij of zij snel doorgaat naar de volgende. Kies voor een duidelijke chronologische volgorde om te laten zien wat jij allemaal hebt gedaan. Een cv-template kan je hier enorm bij helpen. Een template is een document dat van tevoren door iemand anders is ontworpen. Dit helpt je enorm om een overzichtelijke indeling te maken!

Houd het beknopt

Om voort te borduren op het vorige punt: houd je cv kort en bondig. Werkgevers bekijken je cv over het algemeen maar kort, zeker als ze veel andere sollicitanten hebben. Daarom is het aan te raden om alle informatie te beperken tot één A4-tje. Je kunt altijd uitwijken naar twee, zeker als je veel relevante ervaring hebt, maar dat is wel echt de max.

Maak een cv op maat

Last, but not least: zorg ervoor dat je je cv op maat maakt. Het is belangrijk dat je relevante informatie plaatst, die past bij de vacatures waarop je solliciteert. Als je wil werken bij Nooteboom en je hebt een mechanical engineer vacature op het oog stuur je een heel ander cv mee met je sollicitatie dan wanneer je aan de slag wil als werkplaatsmonteur. Zorg er dus voor dat je een cv op maat maakt.

Met deze 5 tips voor je cv kun jij vast en zeker een e-mail verwachten met een uitnodiging voor je eerste gesprek. Word jij een van onze nieuwe collega’s? Sluit je aan bij #teamnooteboom en kom werken bij Nooteboom!

Kan onze recruiter je helpen?
Scan de code